Formaten

Formaten

De Klapper verschijnt op het handige kleine A5-formaat (dit is de helft van een A4-formaat). Adverteerders kunnen kiezen uit een aantal standaardformaten. Er bestaan advertenties van een vierde bladzijde, een derde, een tweede en van een volle pagina.
Verder zijn er nog een aantal advertentiemogelijkheden die jouw reclame nóg meer laten opvallen. Je kunt kiezen voor een horizontale of een verticale banner (band) op de kaft, op bladzijde 1, op de rug van het boek of op het snijvlak. Ook interessant zijn de banners binnenin: je boodschap staat dan op alle pagina’s van de alfabetische, de straten- en de beroepengids. Tenslotte kan je ook een losse bladwijzer laten toevoegen.

formaat staande advertentie liggende advertentie
1/4 bladzijde 55 mm x 88 mm 112 mm x 44 mm
1/3 bladzijde 55 mm x 119 mm 112 mm x 58 mm
1/2 bladzijde 55 mm x 180 mm

112 mm x 88 mm

1/1 bladzijde 112 mm x 180 mm -
Banner kaft 195 mm x 10 mm 112 mm x 13 mm
Banner binnenin 180 mm x 5 mm 112 mm x 6 mm
Bladwijzer 200 mm x 54 mm -

 

Wat krijg je voor je geld?

Wie adverteert in De Klapper krijgt méér dan alleen maar een advertentie.
In het pakket zit het volgende:

  1. De advertentie op het gekozen formaat. Heb je zelf geen opgemaakte advertentie? Geen nood: onze zetterij maakt gratis een voorstel op basis van je logo of ander materiaal dat je aan de vertegenwoordiger meegeeft.
  2. Een vet gedrukt, opvallend blokje tussen de namenlijst met de vermelding van je naam, activiteit, adres en telefoonnummer(s)
  3. Een vet gedrukte lijn in de stratenlijst met de vermelding van je naam, activiteit, adres en telefoonnummer(s)
  4. Een verwijzing naar de pagina van je advertentie in de beroepengids. In die gids vind je een opsomming van de meest uiteenlopende rubrieken: van aannemers tot zonwering, van afbraakwerken tot zwembaden.
    Je kiest een aantal willekeurige rubrieken die bij je activiteit passen. Wij plaatsen je naam onder de gekozen rubrieken en verwijzen naar de bladzijde waar jouw advertentie te vinden is.
  5. Als je zaak open is op zondag: opname in een speciale lijst waar alle handelszaken staan die open zijn op zondag en een verwijzing naar de plaats waar men je advertentie terugvindt.
  6. Een vermelding in de alfabetische lijst van de adverteerders met een verwijzing naar de bladzijde waar je advertentie te vinden is.
  7. Een vermelding in de zoekresultaten op onze website en bij onze internet-partner Infobel. Lees hierover meer in het hoofdstuk “De Klapper op internet”.
  8. Alle gegevens van je zaak die op papier gedrukt staan, vindt de internetgebruiker ook nog eens terug in de digitale versie van De Klapper. Alle boeken die we uitgeven zijn immers ook online te doorbladeren. Ga hiervoor naar “Blader in de Klapper

 

Tarieven

Er zijn heel veel verschillende tarieven voor wie wil adverteren in De Klapper. Vooreerst is er een onderscheid tussen advertenties in grote en kleine gemeenten. Adverteer je in een gemeente met minder dan 10.000 brievenbussen, dan is het tarief lager.
Natuurlijk is de prijs afhankelijk van de grootte van de advertentie: hoe groter, hoe duurder. Een advertentie in kleur kost meer dan een advertentie in zwart-wit. Ook dat is logisch.
Wie in meerdere edities van De Klapper wil adverteren, kan rekenen op een mooie korting.

Gespreid betalen

Als je voor meerdere edities intekent, hoef je niet meteen het volle bedrag te betalen. De Klapper verschijnt om de twee jaar en niet alle edities verschijnen op hetzelfde moment. Als je voor twee edities intekent, kan de ene editie bijvoorbeeld al volgende maand verschijnen terwijl de volgende nog enkele maanden op zich laat wachten. Je hoeft pas te betalen wanneer een editie effectief verschenen is. We sturen je een factuur samen met het bewijsexemplaar. Zo kan je gespreid betalen en toch van een mooie korting genieten!

 

Vrijblijvend bezoek

Wil je meer informatie over onze tarieven, een prijsofferte, een bezoek van onze vertegenwoordiger, of gewoon nog bijkomende informatie? Vul dan het formulier contactvraag adverteerders in en wij antwoorden per kerende op al je vragen.