De Klapper op internet

De “papieren” Klapper wordt nog steeds heel druk geraadpleegd, maar er is natuurlijk ook het fenomeen “internet”. Wie intekent voor een advertentie in De Klapper op papier, krijgt meteen ook een pak mogelijkheden om zich via het internet bekend te maken. Een overzicht.

 

Digitale Klappers

Elke Klapper die op papier verschijnt, zetten we ook op het internet. Op onze website vind je een pagina “Blader in de Klapper”. Daar staan al onze boeken in digitale vorm. Je kan alle edities openklikken en erin bladeren zoals je in een papieren boek zou doen. Er zijn ook een paar zoekfuncties voorzien.

 

Iemand zoeken

Zoeken op InfobelOp de homepagina van De Klapper vind je het scherm “Zoek personen en bedrijven in België”. Daar kan je heel snel de gegevens terugvinden van om het even wie in heel ons land. Tik gewoon een naam, een gemeente, een adres of een telefoonnummer in, en je vind meteen wat je zoekt. Je kan ook doorklikken om meer gegevens te krijgen. Naast privépersonen vind je hier ook bedrijven. Wie adverteert in De Klapper, krijgt ook een gratis vermelding bij deze zoekmachine. Gebruikers kunnen ook zoeken op categorie. Iemand die bijvoorbeeld een elektricien zoekt, komt ook via die weg makkelijk bij jou als adverteerder.

 

Internetadvertenties

Wanneer je iemand gezocht hebt bij “Zoek personen en bedrijven in België”, staan de resultaten van je opdracht links op je scherm. Rechts daarvan verschijnen dan advertenties. Wie adverteert in ons boek, kan ook intekenen op zo’n internetadvertentie. Op een slimme manier plaatst onze zoekmachine dan uw advertentie op het scherm van de gebruiker.

Als de gebruiker bijvoorbeeld iemand zoekt in Eeklo, krijgt hij naast de resultaten advertenties te zien uit Eeklo. Als uit de zoekopdracht niet meteen duidelijk is waar de gebruiker naar op zoek is, kijkt onze slimme zoekmachine waar de gebruiker zélf vandaan komt. Op zijn scherm verschijnen dan advertenties uit zijn streek. Bij het intekenen voor een advertentie in de papieren versie van De Klapper, beslis je of je ook bij de zoekresultaten op de website wil vermeld worden.

 

Infobel

Adverteren op Infobel

De Klapper werkt samen met Infobel. Infobel beheert een van de drukst bezochte websites van België: http://www.infobel.com/nl/world/. Infobel, een organisatie die wereldwijd actief is, heeft op haar website ook een digitale inlichtingendienst voor België. Wie adverteert bij De Klapper, kan ook bij Infobel een opvallende plaats krijgen.
Iedereen die een advertentie koopt bij De Klapper, krijgt daar bij Infobel een gratis “basic”-vermelding bij. Dat wil zeggen dat alle Infobel-gebruikers wereldwijd niet alleen makkelijk je gegevens terugvinden, maar ook de branche waarin je actief bent. Maar er is méér. Via de vertegenwoordiger van De Klapper kan je ook een zogenaamde “Top-lokaal” of “Top-regio” vermelding kopen. Via De Klapper is die trouwens een stuk goedkoper dan dat je ze rechtstreeks bij Infobel zelf zou aankopen.
Een voorbeeld. Als iemand op de website van Infobel zoekt naar een loodgieter in de regio Lokeren, dan worden je gegevens als volgt voorgesteld:

  • je hebt een “basic”-vermelding (inbegrepen in de prijs van je Klapper-advertentie): je gegevens verschijnen alfabetisch in de lijst van de andere loodgieters in Lokeren
  • je hebt een “Top-lokaal”-vermelding (aan te kopen bij de vertegenwoordiger van De Klapper): je gegevens zullen helemaal bovenaan staan. Deze interessante plaatsing geldt niet alleen bij zoekopdrachten in Lokeren zelf, maar ook bij een zoekopdracht in gemeenten in een straal van 5 kilometer rond Lokeren
  • je hebt een “Top-regio”-vermelding (aan te kopen bij de vertegenwoordiger van De Klapper): je gegevens zullen helemaal bovenaan staan. Hier geldt deze interessante plaatsing in een straal van maar liefst 25 kilometer rond Lokeren. Dat wil zeggen dat iemand die een loodgieter zoekt in Sint-Niklaas ook jouw gegevens helemaal bovenaan zal zien staan.